Curatarea si Ingrijirea Bijuteriilor

Cu ce curatam bijuteriile?
Cu produse speciale de curatat. Geluri, servetele speciale, impregnate cu substante de curatare (antitarnish), cu aparate cu abur sau ultrasunete.

Pasta de dinti este buna? 
Pasta de dinti este usor abraziva, daca mai folosim si o periuta de dinti riscam sa deterioram bijuteria, aurul si argintul se zgarie cu relativa usurinta. Cu cat puritatea este mai mare cu atat se deterioreaza mai usor. Pasta de dinti nici nu se clateste cu usurinta din toate cavitatile si dantelaria unei bijuterii.

Unde gasim de cumparat solutii de curatare?
Se gasesc geluri de curatat argint sau alama in magazinele tip supermarket.

Sunt asa frumoase bijuteriile de argint, ce pacat ca se innegresc...
 Bijuteriile de aur si argint se innegresc in egala masura, chimismul propriului organism precum felul in care le pastram determina o oxidare mai rapida sau una lenta.

Bijuteriile trebuie protejate, nu conteaza ca sunt din aur, argint, cupru, fashion sau vorbim de pietre pretioase. Cum spuneam, acestea reactioneaza la diversi stimuli, atat personali cat si din mediul ambiant (umezeala, deodoranti, creme, detergenti, apa sarata, caldura excesiva, etc).

O regula simpla care prelungeste viata bijuteriei dvs. fara sa fie nevoie de curatare este aceea de a o pune in cutiuta/punguta imediat ce nu o mai purtam. Umezeala din atmosfera este cel mai agresiv stimul negativ asupra lor. 

Alta regula simpla este aceea de a le purta dupa ce am terminat cu machiajul, cu folosirea parfumului, deodorantului sau fixativului. Sa evitam sa gatim cu ele, daca folosim surse puternice de caldura, sa evitam sa facem dus, sa facem plaja sau se ne aruncam in apa purtandu-le.


Of, sunt prea multe reguli! Mie imi place sa port bijuteria 24 din 24h...
Discutam atat de mult in ultimii ani, despre proprietatile benefice, vindecatoare ale cristalelor si ale metalelor pure... trebuie sa intelegem ca daca le cerem protectie, vindecare si armonie, trebuie sa le daruim si noi acelasi lucru. Chiar si in universul pietrelor pretioase, relatiile unilaterale genereaza cel mai des razboi sau revolutie si este nevoie de relatii armonioase pentru echilibru, durabilitate si evolutie.